onze blog

6. apr, 2015

Morgen is Maxime 7 weken drachtig. Ze inmiddels behoorlijk dik en haar borsten tepels beginnen behoorlijk op te zetten. Ook haar buik wordt al kaal. Vandaag hebben we onze eetkamer leeggeruimd en de werpkist met kenneldelen geplaatst. Het wordt kamperen in ons eigen huis de komende 8 tot 9 weken. We hebben het er graag voor over🙂.

we zijn zo blij dat we de werpkist en alles wat erbij hoort mogen lenen van Esther en Alain.

4. apr, 2015

 

 

Zaterdag 4 april hebben Sammy en ik meegedaan met de workingtest georganiseerd door hondenschool Multidog te Dnteloord. We moesten om 8u aanwezig zijn om te registreren. Wij waren er vroeger omdat ook onze winkel met een stand aanwezig was. Ben heeft heel de dag de winkel bemand terwijl wij met de WT meededen.

 

 

'S-morgens was het al een gezellige bedoening en iedereen had er zin in. Na het registreren en het in ontvangst nemen van het programmaboekje en het gebruikelijke welkomstwoord van Arno begonnen we aan onze met zorg uitgezette proeven.

In totaal hadden we 5 proeven; per proef (2 apporten) kon je 2x 10 punten verdienen.

 

We begonnen met een proef in de boomgaard. Een bl

inde vooruit en nog een blinde vooruit waar de honden halverwege over een valplaats van een dummy (deze dummy was eerder opgegooid en weggehaald). Beide apporten gingen goed met een kleine ondersteuning voor Sammy op de valplaats.

 

 

 

 

 

De volgende proef was op een weiland. We moesten met 2 deelnemers op post staan. Op een behoorlijke afstand van de inzetplaats stonden 2 hutjes. Vanuit beide hutjes werd na elkaar en met een schot een markeer gegooid. Deze moesten kruislings worden geapporteerd. Wij stonden eerst links en mochten de dummy rechts ophalen; deze was als eerste gegooid. Sammy opgelijnd naar rechts en haar 'apport' gegeven. Ze liep er recht op. Vervolgens moesten we wisselen van positie. 

 

Sammy heeft beide dummy's gemarkeerd, ik kon haar laten focussen op de linker. Natuurlijk ging Marion nu eerst.

 

Nadat Marion's hond super gemarkeerd had, mocht Sammy haar dummy halen. Opgelijnd naar links en daar ging ze. Ook weer recht op de dummy. Marion en ik werden door de keurmeester bedankt voor het mooi hondenwerk :-) .

 

 

 

 

Deze 2 proeven waren het ochtendprogramma. Smiddags hadden we nog 3 proeven.

Eerst lunchen en de winkel bevrouwen in de pauze.

 

Het was behoorlijk koud en iedereen genoot duidelijk van de warme tomatensoep en broodje kroket.

 

 

 

 

Na de pauze gingen we met onze groep naar 'het landgoed'. We werden opgesplitst om een en ander vlot te laten verlopen. 

Op het moment dat we bij de proef aankwamen brak de zon door en die is die middag niet meer weggegaan . Heerlijk...het scheelde een jas met 's-morgens.

 

 

De eerste proef was een 'water'proef. Sammy moest blijven op de aangewezen plaats en ik liep op met de keurmeester. Vervolgens kreeg ik uitleg over de proef. Toen de km klaar was kreeg Sammy vanaf de plaats waar ze zat een dummy diep in de rauwenis/bosjes/struiken. Vervolgens moest ze volgen naar de inzetplaats. 4m van de waterkant moest ze ingezet worden voor over water. Daar heb ik haar zelfstandig laten werken met t idee als ze helemaal verkeerd zou gaan ik haar zou stopzetten en zou handelen. Dat laatste was niet nodig, de dummy was snel gevonden. Nadat ze de dummy had binnengebracht haar ingezet op de andere dummy. Ik hoefde haar niet te 'handelen' haar neus werkte prima. 

 

 

Proef 4 was een blinde diagonaal en een markeer in bossen. Haar eerst ingezet op de markeer. Vervolgens haar ingezet op de blinde. Haar zo opgelijnd dat ze tussen 2 bomenrijen zou kunnen lopen. Echter week ze na een meter of 30 af na rechts. Haar stopgezet en haar een lijn naar links gegeven. Die lijn nam ze aan, ze ging echter iets te diep. Haar teruggehaald stopgezet en weer naar links gestuurd. Vlakbij de plaats waar de dummy lag haar een zoek gegeven. Dummy binnen. Commentaar km: goed voorgejaagd.

Tot nu toe hadden 4 van onze middaggroep alles binnen. En we spraken af op de laatste proef ook beide apporten binnen te halen. Dit is ons ook gelukt. Een verloren apport en een blinde. Bij de blinde moest ik haar 1x handelen. Beide dummy's binnen. Mijn dag kon toen al helemaal niet meer stuk. Sammy heeft die dag meermalen mooi werk laten zien.

De dag was super georganiseerd met mooie proeven en Km's èn groepsleiders met opbouwende kritiek.

Sammy heeft super gewerkt maar ik had niet verwacht dat we 1e zouden worden in de open klasse. Ik ben ontzettend trots op ons; we hebben er lang aan gewerkt om zover te komen. Dank je wel Multidog voor deze mooie dag.

 

 

 

 

9. mrt, 2015

Vandaag hebben we een echo laten maken bij Maxime. We weten dat het vroeg was omdat het pas 3 weken geleden is, maar de DA was er toch om bij een andere teef een echo te maken. Dus hebben we bij maxime ook maar gedaan. Ze onderging het allemaal gelaten...ze ligt toch graag op haar rug😉 dus het was eigenlijk helemaal geen probleem voor haar. De DA zag 4 of 5 vruchtzakjes. hij is niet verder gegaan omdat het allemaal nog zo klein is, een duimtop groot. We weten nu in ieder geval dat ze drachtig is. 😀 🤪jippie Over 14 dagen doen we nog een echo, waarschijnlijk is dan beter te zien hoeveel er bij benadering in zitten.

7. mrt, 2015

Deze blogs gaan natuurlijk niet alleen over Maxime. We hebben meer labradors.

Afgelopen zaterdag hebben Sammy en ik meegedaan met een teamwedstrijd ter nagedachtenis van Cees Mol.

Aan deze wedstrijd doen allemaal honden mee op A niveau en hoger. Ik vond het al een hele eer en uitdaging dat Sammy en ik gevraagd werden om mee te doen.

Het was een super dag, mooi weer, goed georganiseerd. Mooie, maar toch ook wel hele moeilijke proeven (vond ik).

Samen met mijn teamgenoten alle proeven doorlopen. Elke proef alle apporten binnen🤪.

Een proef was behoorlijk spannend 😲 . voor elke proef kregen we 6 minuten om alle apporten binnen te halen. Op deze proef had één van onze honden 4 minuten nodig om een dummy te vinden. Op het moment dat we haar zagen met de dummy, hebben we de 2 andere honden vlak achter elkaar ingezet (1x markeer en 1x blind). afgesproken dat de hond die voor de blind ging niet te handelen voordat de andere hond de markeer dummy vast  had. Dit zo gedaan.. en binnen 2 minuten hadden we 2 dummy's binnen en dus binnen 6 minuten 3 dummy's. We waren allemaal groots op deze prestatie.

Op de prijsuitreiking hoorde we dat er 6 van de 17 teams alle apporten binnen hadden. Dat zaten wij ook bij! Bij het noemen van de punten zaten we bij nummer 6 al klaar om ons certificaat op te halen, maar...we werden niet genoemd. Ook niet bij de 5e en 4e plaats.

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn dus 3e geworden. poe hee...ik ben nog nooit zo  trots geweest. Dat was ik al toen we alles binnen hadden....iemand zei het leek alsof je boven de grond zweefde...haha zo voelde het ook...maar dan ook nog de 3e prijs. Geweldig!!! Foto's volgen nog op de pagina van Sammy.

26. feb, 2015

Vorige week maandag 16 februari 2015 is Maxime uiteindelijk gedekt op de 17e dag van haar loopsheid. We zijn 4 progesteron wezen prikken en de eerste 3 keer was het telkens veel te laag. Zondagmiddag 15 februari voor de 4e keer geweest en na 1,5 uur werden we gebeld. De waarde was 8,5. Mooie waarde! we kregen het advies de volgende dag gelijk te gaan. Natuurlijk gelijk de eigenaar van de reu op de hoogte gesteld dat ze ons de volgende ochtend konden verwachten.

Maandagmorgen naar Drenthe gereden met Maxime. Eerst even koffie gedronken en bijgekletst. Daarna hebben we Cricket en Maxime bij elkaar gelaten en onder onze begeleiding heeft Cricket Maxime gedekt. Ze hebben ruim een half uur gekoppeld gezeten. Was bijzonder om dit mee te maken. Ook dit was voor mij de eerste keer ;)

Nu is het grote wachten begonnen. We zijn 1,5 week verder...merken we iets aan haar. Ik ga op alles letten...slaapt ze meer dan anders, gedraagt ze zich anders, eet ze meer dan anders. Het lijkt van wel maar zeker weten doen we het nog niet.

Over 2 weken maar een echo laten maken hopelijk zien we dan een aantal vruchtzakjes.....

Ook de eerste geïnteresseerden in een puppy beginnen zich te melden....zo leuk om deze mensen allemaal te spreken en hun redenen te horen waarom ze een nieuwe huisgenoot willen die minimaal 10 jaar en hopelijk veel langer deel uit gaat maken van hun leven.