7. mrt, 2015

Cees Mol memorial teamwedstrijd

Deze blogs gaan natuurlijk niet alleen over Maxime. We hebben meer labradors.

Afgelopen zaterdag hebben Sammy en ik meegedaan met een teamwedstrijd ter nagedachtenis van Cees Mol.

Aan deze wedstrijd doen allemaal honden mee op A niveau en hoger. Ik vond het al een hele eer en uitdaging dat Sammy en ik gevraagd werden om mee te doen.

Het was een super dag, mooi weer, goed georganiseerd. Mooie, maar toch ook wel hele moeilijke proeven (vond ik).

Samen met mijn teamgenoten alle proeven doorlopen. Elke proef alle apporten binnen🤪.

Een proef was behoorlijk spannend 😲 . voor elke proef kregen we 6 minuten om alle apporten binnen te halen. Op deze proef had één van onze honden 4 minuten nodig om een dummy te vinden. Op het moment dat we haar zagen met de dummy, hebben we de 2 andere honden vlak achter elkaar ingezet (1x markeer en 1x blind). afgesproken dat de hond die voor de blind ging niet te handelen voordat de andere hond de markeer dummy vast  had. Dit zo gedaan.. en binnen 2 minuten hadden we 2 dummy's binnen en dus binnen 6 minuten 3 dummy's. We waren allemaal groots op deze prestatie.

Op de prijsuitreiking hoorde we dat er 6 van de 17 teams alle apporten binnen hadden. Dat zaten wij ook bij! Bij het noemen van de punten zaten we bij nummer 6 al klaar om ons certificaat op te halen, maar...we werden niet genoemd. Ook niet bij de 5e en 4e plaats.

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn dus 3e geworden. poe hee...ik ben nog nooit zo  trots geweest. Dat was ik al toen we alles binnen hadden....iemand zei het leek alsof je boven de grond zweefde...haha zo voelde het ook...maar dan ook nog de 3e prijs. Geweldig!!! Foto's volgen nog op de pagina van Sammy.