4. apr, 2015

WT Multidog

 

 

Zaterdag 4 april hebben Sammy en ik meegedaan met de workingtest georganiseerd door hondenschool Multidog te Dnteloord. We moesten om 8u aanwezig zijn om te registreren. Wij waren er vroeger omdat ook onze winkel met een stand aanwezig was. Ben heeft heel de dag de winkel bemand terwijl wij met de WT meededen.

 

 

'S-morgens was het al een gezellige bedoening en iedereen had er zin in. Na het registreren en het in ontvangst nemen van het programmaboekje en het gebruikelijke welkomstwoord van Arno begonnen we aan onze met zorg uitgezette proeven.

In totaal hadden we 5 proeven; per proef (2 apporten) kon je 2x 10 punten verdienen.

 

We begonnen met een proef in de boomgaard. Een bl

inde vooruit en nog een blinde vooruit waar de honden halverwege over een valplaats van een dummy (deze dummy was eerder opgegooid en weggehaald). Beide apporten gingen goed met een kleine ondersteuning voor Sammy op de valplaats.

 

 

 

 

 

De volgende proef was op een weiland. We moesten met 2 deelnemers op post staan. Op een behoorlijke afstand van de inzetplaats stonden 2 hutjes. Vanuit beide hutjes werd na elkaar en met een schot een markeer gegooid. Deze moesten kruislings worden geapporteerd. Wij stonden eerst links en mochten de dummy rechts ophalen; deze was als eerste gegooid. Sammy opgelijnd naar rechts en haar 'apport' gegeven. Ze liep er recht op. Vervolgens moesten we wisselen van positie. 

 

Sammy heeft beide dummy's gemarkeerd, ik kon haar laten focussen op de linker. Natuurlijk ging Marion nu eerst.

 

Nadat Marion's hond super gemarkeerd had, mocht Sammy haar dummy halen. Opgelijnd naar links en daar ging ze. Ook weer recht op de dummy. Marion en ik werden door de keurmeester bedankt voor het mooi hondenwerk :-) .

 

 

 

 

Deze 2 proeven waren het ochtendprogramma. Smiddags hadden we nog 3 proeven.

Eerst lunchen en de winkel bevrouwen in de pauze.

 

Het was behoorlijk koud en iedereen genoot duidelijk van de warme tomatensoep en broodje kroket.

 

 

 

 

Na de pauze gingen we met onze groep naar 'het landgoed'. We werden opgesplitst om een en ander vlot te laten verlopen. 

Op het moment dat we bij de proef aankwamen brak de zon door en die is die middag niet meer weggegaan . Heerlijk...het scheelde een jas met 's-morgens.

 

 

De eerste proef was een 'water'proef. Sammy moest blijven op de aangewezen plaats en ik liep op met de keurmeester. Vervolgens kreeg ik uitleg over de proef. Toen de km klaar was kreeg Sammy vanaf de plaats waar ze zat een dummy diep in de rauwenis/bosjes/struiken. Vervolgens moest ze volgen naar de inzetplaats. 4m van de waterkant moest ze ingezet worden voor over water. Daar heb ik haar zelfstandig laten werken met t idee als ze helemaal verkeerd zou gaan ik haar zou stopzetten en zou handelen. Dat laatste was niet nodig, de dummy was snel gevonden. Nadat ze de dummy had binnengebracht haar ingezet op de andere dummy. Ik hoefde haar niet te 'handelen' haar neus werkte prima. 

 

 

Proef 4 was een blinde diagonaal en een markeer in bossen. Haar eerst ingezet op de markeer. Vervolgens haar ingezet op de blinde. Haar zo opgelijnd dat ze tussen 2 bomenrijen zou kunnen lopen. Echter week ze na een meter of 30 af na rechts. Haar stopgezet en haar een lijn naar links gegeven. Die lijn nam ze aan, ze ging echter iets te diep. Haar teruggehaald stopgezet en weer naar links gestuurd. Vlakbij de plaats waar de dummy lag haar een zoek gegeven. Dummy binnen. Commentaar km: goed voorgejaagd.

Tot nu toe hadden 4 van onze middaggroep alles binnen. En we spraken af op de laatste proef ook beide apporten binnen te halen. Dit is ons ook gelukt. Een verloren apport en een blinde. Bij de blinde moest ik haar 1x handelen. Beide dummy's binnen. Mijn dag kon toen al helemaal niet meer stuk. Sammy heeft die dag meermalen mooi werk laten zien.

De dag was super georganiseerd met mooie proeven en Km's èn groepsleiders met opbouwende kritiek.

Sammy heeft super gewerkt maar ik had niet verwacht dat we 1e zouden worden in de open klasse. Ik ben ontzettend trots op ons; we hebben er lang aan gewerkt om zover te komen. Dank je wel Multidog voor deze mooie dag.